Valentin napi előétel: grillezett osztriga

írta: Peitli Csilla

Az idei Valentin napon elmaradnak az éttermi találkozók, de miért ne készíthetnétek valami különleges fogást otthon? Ez az osztriga recept jó kezdet egy hangulatos estéhez.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 12 db osztriga
  • 100 g vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fehérbor
  • 1 ek metélőhagyma
  • fél ek friss petrezselyem
  • 1 kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra. akár 250 fokra is felfűthetjük.
  2. Az osztrigák készítsük elő és nyissuk szét őket egy osztrigakés segítségével.
  3. Egy nagyobb alufólia darabot gyűrjünk kicsit össze, tegyük bele a serpenyőbe és ebbe nyomkodjuk bele az osztrigákat, hogy a helyükön maradjanak, és ne csúszkáljanak sülés közben.
  4. Készítsünk fehérboros vajat tölteléknek. Ehhez a vajat keverjük ki a fehérborra, préselt fokhagymával, apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemmel. Adjuk hozzá a sót is és alaposan dolgozzuk össze.
  5.  
  6. Ebből a vajból tegyünk minden osztriga tetejére egy nagyobb kanállal, majd mehet fel a grillre az osztriga.
  7. Süssük készre az egészet 4-6 perc alatt. Ha bugyogva forr a vaj az nem baj, de ha az osztriga húsa elkezd barnulni a széleinél, akkor vegyük le a grillről.
  8. Még melegen, esetleg citrommal meglocsolva, pirított kenyérrel kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.