Újra gondolt Tiramisu Broil King Baron gázgrillen
írta: Billege Andras
A tiramisu egy finom hideg desszert, ami sokak ízlelőbimbóit elvarázsolja. Most a sok foci eb-hez ajánlott étel mellett egy olyan újra gondolt desszertet készítek, amivel a családnak tudtok kedveskedni
Hozzávalók:
- 2 db tojássárgája
- 3 db tojásfehérje
- 150 g liszt
- 120 g cukor
- 1 db keményítő
- 200 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 2 adag espresso
- 2 teáskanál porcukor
- 150 g áfonya
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjéből pedig kemény habot verünk. A lisztet és a keményítőt a tojások sárgájához adjuk, majd óvatosan bele forgatjuk a fehérjét is. Egy kis cukor és porcukor keverékével meghintem, egy formát majd a masszát bele öntjük. A tetejét is megszórjuk a cukrok keverékével. Közben a grillt egy pizzakővel 170-180 fokra felfűtöm és 20 - 25 perc alatt a piskótát készre sütöm. (a 2 szélső gázégő maximális teljesítménnyel üzemel a középsők minimumon. Amikor a hőfokot elérte a középsőket elzárom, így egyenletesen fog sülni a piskóta).
A mascarponét a tejszínnel, a kávéval, rummal és egy kevés porcukorral homogénre keverem, majd habszifonba töltöm és 1 patront adok hozzá.
Tálalásnál a piskótát, mely leginkábba babapiskótára emlékeztet, körbe fújon a tiramisu habbal, meghintem a kakaóval és friss áfonyát adok mellé.