Hozzávalók:
- 1 csomag linzer tészta
- 3 db tojás
- 1 db tojás sárgája
- 350 g sűrített tej
- 350 g sütőtök püré
- 170 g barna cukor
- 5 g fahéj
- 3 g gyömbérpor
- 1 g szerecsendió
- 3 g só
Elkészítés:
- Melegítsd elő a keget a diffúzer szettet használva 190°C-ra.
- A tésztát nyújtsd ki, majd egy kizsírozott piteformába tedd bele. Az ujjaiddal nyomkodd a tésztát szorosan az edényhez. A tetejénél lelógó széleket vágd le. (Készíthetsz belőlük linzert.)
- A tészta alját egy villával szurkáld meg alaposan, majd egy zsírpapírt helyezz rá és töltsd fel a formát sütőbabbal vagy rizzsel.
- Indirekt hőn süsd addig, amíg a szélei barnulni nem kezdenek. Ekkor vedd ki a sütőbél és távolítsd el a papírt és a nehezéket.
- Tedd vissza további 15 percig, hogy a tészta alja is aranybarnára süljön.
- Vedd ki és hagyd teljesen kihűlni.
- Vedd lejjebb a hőfokot.
- Egy nagyobb edényben keverd össze a tökpürét, a cukrot, a fahéjat, a gyömbért, a szerecsendiót, a sót, a sűrített tejet és az egész tojásokat.
- Amikor egynemű masszát kapsz, öntsd bele a tölteléket a tésztába.
- A tojássárgájával kend le a tészta széleit, majd indirekt grillezéssel süsd az egészet 40-45 percig, amíg a szélek megszilárdulnak, de a pite közepe még enyhén remegős marad.
- Hidegen tálald.
Extra tippek:
- A pitét habtejszínnel tálald.
- Ha nincs alumínium tálcád, használd a grill pecsenyesütő alsó részét a sütéshez.
- Ha a sütőtököt is a kegen sütöd meg, az ízek még intenzívebbek lesznek a süteményben.