Töltöttkáposzta Broil King Imperial grillben

írta: Billege Andras

 

Egy ikonikus étel a magyar gasztronómiában a töltöttkáposzta. Mindenki ismeri, és szinte mindenki szereti is, de kevesen készítik grillen, pedig fantasztikus ízeket lehet előcsalogatni belőle.

 

 

 


Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 100 g füstölt szalonna
  • 3+2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg darált sertéshús
  • 100 g rizs
  • ízlés szerint só
  • 4 db babérlevél
  • 20 g csombor
  • 150 g kolbász
  • 50 g fűszerpaprika
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • 7 db savanyúkáposzta levél

Elkészítés:

 

A rizst egyszeres mennyiségű vízzel megpároljuk és hagyjuk kihűlni A grillt 150 fokra, előmelegítjük, majd egy mély tepsiben megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnám. Amikor megpirult, hozzá adjuk a félfőre vágott hagymát, megsózzuk és üvegesre pároljuk, közben pedig elkészítjük a töltelékeket. A darálthúst összedolgozzuk a 2 fej apróra vágott hagymával, a fokhagymával, a fűszerpaprikával és ízlés szerint sóval és a káposzta levelekbe töltjük.

Amikor a hagyma üveges, megszórjuk a fűszerpaprikával és hozzá keverjük a savanyúkáposzta felét. Hozzá adjuk a babérlevelet és a csombort. Alaposan elkeverjük, majd levesszük a grillről, hogy ízlésesen elhelyezhessük a töltelékeket és a feldarabolt kolbászt is.

Ezután befedjük a káposzta másik felével, a tetejét megszórjuk még egy kis fűszerpaprikával és felengedjük vízzel. 150 fokon 1.5 órát sütjük.

Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk és friss kenyeret adunk hozzá

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.