Hozzávalók:
- 4 db kisebb tök
- 1 db fehérrépa
- 1 db sárgarépa
- 1 db édesburgonya
- 1 marék kukorica
- 1 ger fokhagyma
- fél fej hagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek alma cider
- 7 g só
- 5 g bors
- 4 ek juharszirup
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
- Amíg melegszik, állítsd össze a tölteléket. Ehhez egy nagyobb alufóliát kenj le olajjal, majd helyezd rá a kis kockákra vágott fehérrépát, a sárgarépát, az édesburgonyát, a morzsolt kukoricát és a hagymát. A zöldségekre önts egy kevés olajat és alma cidert, majd csomagold be őket. Az így kapott csomagocskát tedd fel a rácsra, és süsd 35 percig. Ha elkészült, vedd le a rácsról és tedd félre hűlni.
- A kisméretű sütnivaló tököket vád ketté, és távolítsd el a magokat.
- A tök húsát kend be vajjal és ízesítsd sóval és borssal, majd tedd rácsra őket sülni a héjukkal lefelé. Ennek is kell legalább 35 perc, de mivel a sütési idő nagyban függ a tökhús vastagságától, mindig ellenőrizd a puhaságát, mielőtt leveszed a tűzről.
- Amikor a tök is megsült, azonnal tálalhatod az ételd. A félbe vágott tökök közepén lévő mélyedést töltsd meg a töltelékkel, majd locsolj rájuk egy kis juharszirupot.
Extra tippek:
- Ha a sütőn van elég hely, süsd egyszerre a tököt és a tölteléket, így minden egyforma meleg lesz, mikor tálalod a fogást, nem kell semmit sem külön felmelegíteni.
- A fogást másnap is tálalhatod, jót tesz az ízeknek egy kis pihenő. A felmelegítéshez állítsd össze a töltött tököt, majd 20 percre tedd fel újra a grillre a tököt. Ennyi idő alatt átmelegszik majd az egész.