Töltött édesburgonya

írta: Kamado Joe Magyarország

Sajt, bacon és hagyma is kerül ennek a tartalmas köretnek a tetejére, amit az édesburgonya édeskés íze fog keretbe.


Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 60 g cheddar sajt
  • 2 ek bbq fűszerkeverék
  • 120 g mozzarella
  • 2 ek tejföl
  • fél db hagyma
  • fél csomag snidling
  • 6 szelet bacon
  • negyed kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 150° C-ra és készítsük elő közvetett sütésre.
  2. Az édesburgonyákat enyhén olajozzuk be és szórjuk meg őket a BBQ fűszerkeverék felével.
  3. Tegyük őket a grillre és süssük a burgonyákat 30 percig, majd fordítsuk meg őket
  4. Tegyük fel a bacon szeleteket is a grillre egy tálcára és süssük őket ropogósra. Párszor fordítsuk meg a sütés során, majd szórjuk meg őket is a BBQ fűszerkeverékkel.
  5. Szeleteljük fel a hagymát vékonyra és karamellizáljuk meg őket a bacon zsírjában, majd tegyük félre a baconnel együtt.
  6. Amikor a burgonyákat már könnyedén meg tudjuk szúrni egy villával, vágjuk be őket középen és a két végét megnyomva, nyissuk szét a krumplikat egy kis tasakot létrehozva.
  7. A burgonyákra töltsük meg a hagymával, a baconnel és a sajtokkal.
  8. Zárjuk vissza a grillt és süssük 5-7 percig, hogy a sajtok is megolvadhassanak.
  9. Ekkor vegyük le a krumplikat és tegyük őket a tálalásra szánt tálcára.
  10. A tetejükre jöjjön egy evőkanálnyi tejföl, amit hintsünk meg a felvágott snidlinggel és a borssal szervírozás előtt.

+ 1 tipp: Használjunk a bacon sütéséhez egy zárt aljú tálcát, mint amilyen ez a csepegtető tálca. Ez felfogja majd a bacon kisült zsírját, hogy abban megpiríthassuk a hagymákat.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.