Töltött bbq meatloaf Kamado Joeban
írta: Billege Andras
A darálthús kimeríthetetlen alapanyag forrás, A töltelékek variációjának csak a képzeletünk szab határt és aki még nem próbálta megsütni bbq technikával nem is sejti milyen fantasztikus ételt lehet belőle alkotni. Engem nagyon vonz ez az alapanyag és rendszeresen próbálok ki új, akár extrém töltelékeket is.
Hozzávalók:
- 50 dkg Darált marhahús
- 50 dkg darált sertéshús
- 30 dkg spenótlevél
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1.5 dl tej
- 30 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 0,5 dl olaj
- 0,5 dl chili szósz
Elkészítés:
Első lépésként a kétféle tölteléket készítem el, mert a megadott mennyiség 2 hústekercsre elegendő.
A vajból, lisztből és a tejből besamel mártást készítet, amit jó sűrűre főzok. Ebbe teszem a megfonnyasztott, sóval borssal és fokhagymával fűszerezett spenótot, majd félre teszem hülni. Ezután a gombás töltelékhez apróra vágom a hagymát, amit olajon üvegesre párolok. Ezután a gomba kerül rá és a teljes nedvességet elfőzöm, majd kevés liszttel megszórom és ráöntöm az édes chili szószt.
Amíg a töltelékek hülnek, bekeverem a kétféle darálthúst, a kedvenc bbq rubommal.
A masszát 2 részre osztom és egy vastagabb zacskóba teszem, ahol egyenletes vastagságúra kilapítom. A zacskó két oldalát felvágom és a hús alsó 1/3 részére pakolom a tölteléket, majd feltekerm. A 2 végét és a tekercsalját össze dolgozom, hogy egységes legyen és a töltelék ne folyhasson ki.
Amikor a két tekercs elkészült azt a 120 fokra felfűtött indirekt sütésre felszerelt kamadoba teszem. Kevés füstölőfát is használok sütés közben a szén között.
60perc sütés után megkenem vékonyan bbq szósszal és még 30 percet sütöm