Tökéletes rib eye steak 4 hozzávalóból
írta: Peitli Csilla
A minőségi húsok karakteres ízvilágát nem érdemes elnyomni erős fűszerezéssel. Egy kevés só, bors és más nem is kell a tökéletes steakhez.
Hozzávalók:
- 1 kg rib eye steak
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 ek extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra, indirekt zónával.
- A húsokat sózzuk, borsozzuk és tegyük is fel a grillre.
- Először a direkt zónában kérgesítsük 10-15 perc alatt, időnként forgatva a húst. Amikor szépen megkaramellizállódott a hús, tegyük át az indirekt zónába.
- Süssük újabb 20-25 percig, vagy amíg a húshőmérő szerint el nem éri az általunk preferált sütési szintet.
- Felvágás előtt pihentessük 5 percig.
- Olajjal meglocsolva, salátával kínáljuk.