Tőkehalas grillezett taco
írta: Peitli Csilla
A gyorsan elkészíthető ételek közé tartozó taco készülhet halból is, amelyhez remekül mennek a zöldségek.
Hozzávalók:
- 500 g tőkehal filé
- 1 kk halas fűszerkeverék
- fél kk kömény
- fél kk erős pirospaprika
- 1 kk méz
- 1 db lime
- 4 ek olaj
- 120 ml görög joghurt
- 2 ek adobo szósz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 marék lila káposzta
- 1 ek borecet
- 1 db avokádó
- 8 db tortilla
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Keverjük össze egy kisebb tálkában a halas fűszer keveréket, a köményt, a pirospaprikát, a mézet, a lime 3/4-ének levét és a 3 evőkanál olajat.
- Ezt a pácot öntsük rá a halakra és hagyjuk állni 10 percig.
- Közben keverjük ki a görög joghurtot az adobo szósszal, a lime reszelt héjával és maradék lime lével. Sózzuk, borsozzuk a mártást és tegyük félre tálalásig.
- Enyhén olajozott felületre tegyük fel a halakat (használhatunk serpenyőt is, ha félünk a leragadásától) és sózzuk, borsozzuk a szeleteket.
- Süssük oldalanként 4 percig a halat, amíg könnyen elválnak a hallemezek egymástól.
- Végül a reszelt lila káposztát locsoljuk le az ecettel és a maradék olajjal, majd ízesítsük sóval. Alaposan keverjük össze.
- A tortillákra halmozzunk a joghurtos szószból egy adagot, tegyünk rá a káposztából, az avokádóból és végül a halból is, majd tekerjük fel!