Thai vörös curry főzőbanánnal
írta: Billege Andras
A thai curry nagyon más mint az indiai curryk, hiszen az alap fűszerezés is nagyon eltér. Akár fogyaszthatjuk magában mint húsmentes fogás, de egy steak mellé is remek köret.
Hozzávalók:
- 1 dl Mogyoró olaj
- 2 db Főzőbanán
- 2 db Vöröshahyma
- 1 db Padlizsán
- 1 doboz shimeji gomba
- 100 g Szárított mangó
- 0.5 dl halszósz
- 400 ml kókusztej
- 1 db Lime leve
- 0.5 csokor Friss koriander
Elkészítés:
A KEG-et begyújtottam és a párolóbetét nélkül direkt grillezésre felszerelve felfűtöttem 250 fokra. A mogyoró olajon a curry pasztát lepirítottam, majd hozzá adtam a negyedekre vágott vöröshagymát és néhány percig pirítottam. Ezután hozzá adtam a kockára vágott padlizsánt és a karikára vágott főzőbanánt. 5 perc pirítás után felöntöttem a halszósszal és a kókusztejjel. Addig főztem míg a banán megpuhult. Ekkor a raguba kevertem a gombát és a szárított mangót, majd ráfacsartam a lime levét és bele kevertem az apróra vágott koriandert és tálaltam.