Teriyakis lazac 10 perc alatt
írta: Peitli Csilla
A japános ízvilág remekül áll a lazacnak, ami egy kis citrommal megbolondítva igazi csemege.
Hozzávalók:
- 1,2 kg lazacfilé
- 240 ml teriyaki szósz
- 240 ml víz
- 1 db citrom
- 100 g vaj
- 1 db póréhagyma
Elkészítés:
- A halról vágjuk le a szürke részeket és vágjuk fel négy részbe.
- A teriyaki szószt keverjük össze a vízzel és a citrom felének a levével.
- Ebbe a pácba tegyük bele a halat és pihentessük, amíg felfűtjük a grillt.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A lazacokat oldalanként süssük 3-4 percig, hogy a külseje egy kicsit lekapjon és a belseje is megpuhuljon.
- Ezután szedjük le és tegyünk fel egy serpenyőt a grillre.
- Ebben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a citrom másik felének a levét és keverjük össze.
- A lazacokat forgassuk egyszer meg az olvasztott vajban, majd szedjük tányérra.
- A maradékban pirítsuk le a felkarikázott póréhagymát és tálalhatjuk is rizs körettel.