Teriyaki csirke japán módra
írta: Peitli Csilla
Letisztult ízek, egyszerű elkészítés jellemzi ezt a teriyaki receptet, ami csirkével és gombával is ugyanolyan jól működik.
Hozzávalók:
- fél kg csirkecomb filé
- 120 g shitake gomba
- 60 ml szójaszósz
- 60 ml mirin
- 2 kk őrölt gyömbér
Elkészítés:
- A csirke darabokat tegyük egy zárható zacskóba.
- Készítsük el a páclét a szójaszósz, a mirin és a gyömbér összekeverésével.
- Ezt öntsük rá a csirkére és tegyük hűtőbe pihenni. 2-4 órát is várakozhat.
- A shitake gomba akár el is hagyható, de ha szeretnénk beletenni az ételbe, akkor ezt is tegyük a hús mellé pácolni. (Teljesen vegetáriánus lehet a fogás, ha a csirke helyett 4 db portobello gombát használunk.)
- Sütés előtt melegítsük elő a grillt közepes/meleg hőfokra.
- A csirkét tegyük fel sülni a grillre, pirítsuk körbe, majd vegyük lejjebb a hőfokot közepesre és süssük teljesen át a húst.
- Ekkor felkerülhet a shitake gomba is és azt is süssük meg.
- Rizzsel kínáljuk.