Teriyaki csirke hozzáadott cukor nélkül
írta: Peitli Csilla
Egyszerű, letisztult, az ízlelőbimbók számára mégis mennyei eledel ez a teriyaki csirke. Egyenesen Japánból!
Hozzávalók:
- fél kg csirkecomb filé
- 200 g shitake gomba
- 60 ml szójaszósz
- 60 ml mirin
- 1 kk gyömbér
Elkészítés:
- A szójaszószt, a mirint és a reszelt gyömbért tegyük egy zárható zacskóba, jól rázzuk össze.
- Adjuk hozzá a csíkokra vágott combfilét és a shitake gombát és újra rázzuk össze.
- Mehet pihenni a hús a hűtőbe, akár 4-12 órára is.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Tegyük fel sülni a gombát és a combokat, majd amikor megjelentek az első grilljelek, vegyük lejjebb a hőfokot, közepesre.
- A gombákat át rakhatjuk egy még ennél is hűvösebb részre a grillen. Süssük tovább, amíg teljesen meg nem puhulnak.
- Rizzsel és pirított szezámmaggal megszórva kínáljuk. Kínálhatunk mellé még felkarikázott újhagymát és friss avokádószeleteket.