Tengeri sügér fokhagymás gombával

írta: Peitli Csilla

Fokhagymás gombával töltött grillezett hal, amit bármilyen könnyen süthető hallal elkészíthetsz.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db tengeri sügér
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 db csiperke
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 cm gyömbér
  • 1 ek hagyma por
  • 1 ek fokhagyma por
  • 1 ek fekete bors
  • fél db leveskocka
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 kk erős paprika
  • fél db citrom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 230 ºC-ra.
  2. Egy kis tálkában keverjük össze a hagyma por, a fokhagyma port, a bazsalikomot, a borsot, a leveskockát összetörve, a csípős paprikát és a reszelt gyömbért.
  3. A fűszerkeveréket osszuk két felé.
  4. A halat pucoljuk meg és öblítsük le, majd itassuk le róla a felesleges nedvességet.
  5. Egy éles késsel irdaljuk be a hal mindkét oldalát 2 cm-enként.
  6. Kenjük le a halakat az olajjal kívül és belül is.
  7. A maradék olajjal kenjük le a szeletelt gombákat is, amelyekre szórjuk rá a fűszerek egyik felét.
  8. Adjuk a gombás keverékhez az aprított fokhagymát is és töltsük meg ezzel a töltelékkel a halakat.
  9. A fűszerek másik felével szórjuk meg a halak külsejét és tegyük őket egy halsütőbe, majd mehetnek a grillre 18-20 percre. Vagy amíg a hal belső hője eléri a 63ºC-ot.
  10. Ezután vegyük le a halakat a grillről és locsoljuk meg őket a citrom levével.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.