Tengeri sügér fokhagymás gombával
írta: Peitli Csilla
Fokhagymás gombával töltött grillezett hal, amit bármilyen könnyen süthető hallal elkészíthetsz.
Hozzávalók:
- 2 db tengeri sügér
- 2 ek olívaolaj
- 4 db csiperke
- 2 gerezd fokhagyma
- 2,5 cm gyömbér
- 1 ek hagyma por
- 1 ek fokhagyma por
- 1 ek fekete bors
- fél db leveskocka
- 1 kk bazsalikom
- 1 kk erős paprika
- fél db citrom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 230 ºC-ra.
- Egy kis tálkában keverjük össze a hagyma por, a fokhagyma port, a bazsalikomot, a borsot, a leveskockát összetörve, a csípős paprikát és a reszelt gyömbért.
- A fűszerkeveréket osszuk két felé.
- A halat pucoljuk meg és öblítsük le, majd itassuk le róla a felesleges nedvességet.
- Egy éles késsel irdaljuk be a hal mindkét oldalát 2 cm-enként.
- Kenjük le a halakat az olajjal kívül és belül is.
- A maradék olajjal kenjük le a szeletelt gombákat is, amelyekre szórjuk rá a fűszerek egyik felét.
- Adjuk a gombás keverékhez az aprított fokhagymát is és töltsük meg ezzel a töltelékkel a halakat.
- A fűszerek másik felével szórjuk meg a halak külsejét és tegyük őket egy halsütőbe, majd mehetnek a grillre 18-20 percre. Vagy amíg a hal belső hője eléri a 63ºC-ot.
- Ezután vegyük le a halakat a grillről és locsoljuk meg őket a citrom levével.