Tejszínes tagliatelle pirított gombával, kacsamellel Broil King Baron gázgrillben

írta: Billege Andras

Egy igazán tartalmas és laktató tésztaétel, amit tökéletes kiegészítője a kacsamellnek.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db kacsamell
  • 250 g tagliatelle tészta
  • 1 fej hagyma
  • 3 g fokhagyma
  • 8 levél friss zsálya
  • 3 db gomba
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 150 g parmezán sajt

Elkészítés:

 

A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, a zsályaleveleket megmosom. A gombát megpucolom és felszeletelem. A kacsamellek bőrét bekockázom, figyelve hogy a húst ne vágjam meg.

A grillt begyújtom és azonnal berakok egy öntöttvas serpenyőt, majd 250 fokra felmelegítem. A gombaszeleteket száraz serpenyőben megpirítom. Amikor megpirult, kiveszem a gomba szeleteket, olíva olajat öntök a serpenyőbe és megpirítom a zsályalevelekkel együtt. Ahogy megpirultak, felöntöm, a fehérborral hozzá adom a tejszínt és a parmezán sajtot. Hozzá keverem a kifőzött tésztát. A legjobb, friss tésztából készíteni.

A kacsamelleket a balu rubbal fűszerezem, majd magas hőfokon 2-2 percig sütöm oldalankén, aztán begyújtatlan gázégő fölé teszem további 10 percre.

A pirított gombával tálalom.

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.