Tejszínes gombás csirke Broil King Imperial gázgrillen

írta: Billege Andras

 

Mindenkinek van egy bevált tejszínes gombás csirke receptje, az enyém egy kis csavarral grillben készül és ha füstölő forgácsot is használunk, nagyon kellemes füstös ízt kapunk

 

 

 


Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 fej hagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 db Kápia paprika
  • 1 evőkanál Kacsazsír
  • 50 g Suncity Balu rub
  • 50 g Suncity brisket rub
  • 20 g kakukkfű
  • 1.5 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

 

Az Imperial grill mindkét sütőfelületét használom az elkészítés során. A kisebbet 250 a nagyot 140 fokra fűtöm fel, így nem kell várnom, hogy a grill hüljön.

A hagymát félkarikára vágom, a gombát negyedelem, míg a paprikát csíkokra vágom. A csirkemellet nyitott felvágom, hogy egy szép nagy szeletet kapjak. Megkenem vékonyan olajjal és a Balu rubbal fűszerezem, majd a kis sütőfelületen kérget sütök rá, de nem sütöm át teljesen. Amíg a csirkemelleket sütöm, egy tepsiben a kacsazsírral a hagymát sütni kezdem. Amikor üveges a hagyma hozzá adom a gombát és a Brisket rubot majd 10 percig együtt párolom. Ezután hozzá adom a csirkemelleket, a kakukkfűvet és a fehérbort. Nagyjából 30 percet párolom, majd az utolsó 5-8 percre hozzá keverem a paprikát is. A tejszínt csomómentesre keverem a liszttel, hozzá adok 1-2 evőkanállal a forró szafthoz, majd a tepsibe öntöm a többi összetevő mellé és néhány perc alatt besűrítem a szaftot. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalom

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.