Tejszínes gombás csirke Broil King Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
Mindenkinek van egy bevált tejszínes gombás csirke receptje, az enyém egy kis csavarral grillben készül és ha füstölő forgácsot is használunk, nagyon kellemes füstös ízt kapunk
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 fej hagyma
- 25 dkg gomba
- 1 db Kápia paprika
- 1 evőkanál Kacsazsír
- 50 g Suncity Balu rub
- 50 g Suncity brisket rub
- 20 g kakukkfű
- 1.5 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
Az Imperial grill mindkét sütőfelületét használom az elkészítés során. A kisebbet 250 a nagyot 140 fokra fűtöm fel, így nem kell várnom, hogy a grill hüljön.
A hagymát félkarikára vágom, a gombát negyedelem, míg a paprikát csíkokra vágom. A csirkemellet nyitott felvágom, hogy egy szép nagy szeletet kapjak. Megkenem vékonyan olajjal és a Balu rubbal fűszerezem, majd a kis sütőfelületen kérget sütök rá, de nem sütöm át teljesen. Amíg a csirkemelleket sütöm, egy tepsiben a kacsazsírral a hagymát sütni kezdem. Amikor üveges a hagyma hozzá adom a gombát és a Brisket rubot majd 10 percig együtt párolom. Ezután hozzá adom a csirkemelleket, a kakukkfűvet és a fehérbort. Nagyjából 30 percet párolom, majd az utolsó 5-8 percre hozzá keverem a paprikát is. A tejszínt csomómentesre keverem a liszttel, hozzá adok 1-2 evőkanállal a forró szafthoz, majd a tepsibe öntöm a többi összetevő mellé és néhány perc alatt besűrítem a szaftot. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalom