Hozzávalók:
- 20 dkg sertésborda
- 1 db tojás
- 5 db kucsmagomba
- fél db vöröshagyma
- 2 csipet só
- 1 kk színes bors
- 4 levél medvehagyma
- 1 db paradicsom
- 3 szelet cukkini
- 3 db újhagyma
- 2 ek tejföl
- 1 tk olaj
Elkészítés:
- Hagymával, gombával ragut készítünk, ráütjük a tojást.
- A sertésbordát megsózzuk, éles késsel megnyitjuk és megtöltjük a raguval. Hústűvel megtűzzük. Bedörzsöljük az összetört színes borssal és az olajjal lekent grillrácson mindkét oldalán kisütjük.
- Közben megsütjük a cukkinit és a félbe vágott paradicsomot és az újhagymát.
- Az újhagyma zöldjét leforrázzuk, tálaláskor a hagymákat ezzel tekerjük be.
- A tejfölt megsózzuk, és az összevágott medvehagymával összekeverjük.
- Tálaláskor a medvehagyma levelére tesszük a grillezett paradicsomot, mellé helyezzük a cukkinit és a hagymát. A bordát kettészeljük és elhelyezzük a tányéron.
- A mártást kis tálkában, csészében mellé helyezzük.
Extra tippek:
- A medvehagyma levele olívaolajjal megkenve és faszénen megsütve nagyon finom hozzá!
- Ha parázs felett sül a hús, alaposan át kell sütni.
- A recept más gombával is elkészíthető.