Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 40 g gyömbér
- 2,75 dl joghurt
- 80 ml olívaolaj
- 30 g kömény
- 20 g garam masala
- 20 g kurkuma
- 1 tk paprika
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk só
Elkészítés:
- Egy aprítóba tedd bele a négybe vágott hagymát, a fokhagyma gerezdeket és a gyömbért, majd vágd apróra.
- Ezután mehet az aprítóba a kömény, a garam masala, a kurkuma, a paprika, a só és a cayenne bors. Ekkor már elég csak egyet-kettőt forgatni az elegyen, a lényeg, hogy jól elkeveredjenek a fűszerek.
- Az így kapott elegyet keverd simára az olajjal és a joghurttal, és már kész is a házi készítésű tandoori pác.
Extra tippek:
- A radikális fűszerezés miatt a szószt elsősorban a csípős íz rajongóinak ajánljuk, de csemege pirospaprikával és a cayenne bors elhagyásával, már az óvatosabb duhajok is kipróbálhatják.
- A tandoori szósz elsősorban csirkecombokhoz kiváló, de mellrésszel vagy halakkal is bátran kombinálhatod.
- Az elkészült pácot vastagon terítsd szét a húson, és hagyd dolgozni a fűszereket legalább négy órán át. Az sem baj, ha már a sütést megelőző napon ráteszed a húsra.
- A garam masalát egyre több helyen kapni. Keleti élelmiszerüzletekben, bioboltokban vagy különleges alapanyagokra specializálódott üzletekben is megtalálható.