Szójaszószos grill sertés
írta: Peitli Csilla
Édes, sós, szaftos és kicsit ragacsos lesz a végeredmény, ami meglepően kevés alapanyagból összeállítható. Ha kell egy gyors és ízletes recept, ne keress tovább!
Hozzávalók:
- 4 db sertés szelet
- 60 ml szójaszósz
- 60 ml rizsecet
- 2 ek barna cukor
- 6 db jalapeno
- 1 marék kilantró
- 1 ek olaj
Elkészítés:
- Keverjük el a szójaszószt az ecettel és a cukorral egy kisebb tálkában.
- Amikor a cukor teljesen felolvadt, egy villával szurkáljuk meg a hús szeleteket.
- Tegyük őket egy zárható zacskóba és öntsük rájuk a pác felét.
- Zárjuk le a zacskót és rendezzük úgy el a húsokat, hogy lehetőleg mindenhol érje őket a páclé.
- Tegyük félre, amíg felfűt a grill, de ha előrelátóak vagyunk, akár előző nap is elkészíthetjük a pácolt húst és a hűtőben pihentethetjük a sütésig.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A húsokat vegyük ki a zacskóból és tegyük fel a beolajozott grillre. Ekkor jöhet rá egy kevés só, de ez igazán ízlés kérdése, mert a szójaszósz is ad neki egy kis sósságot.
- Süssük oldalankét 6-8 percig, miközben időnként lekenjük a pác maradékával. Ehhez mindenképpen a félretett pácot használjuk! Amiben a hús pihent, azonnal öntsük ki a sertés kivétele után!
- A felaprított jalapeno paprikával és kilantróval szórjuk meg tálaláskor.