Grillcsirke másként: a szicíliai csirke
írta: SpaTrend
A friss, tavaszi ízeket hozza vissze ez a recept. Fűszeresen izgalmas választás, ami zöld salátával éppen olyan finom, mint hasábburgonyával.
Hozzávalók:
- 1,8 kg Csirkehús
- 2 csipet Só
- 30 g Vaj
- 2 ml Erős paprika szósz
- 2 db Citrom leve
- 2 db Narancs - leve, héja
- 120 ml Olívaolaj
- 2 ek Narancslikőr
- 2 ek Barbecue szósz
- 200 g Olívabogyó - fekete
- 2 db Citrom
- Friss petrezselyem
Elkészítés:
- Keverjük össze a zúzott fokhagymát, a sót, a vajat és a csípős paprika szószt egy edénybe.
- Ebbe a keverékbe forgassuk bele a megtisztított csirkeréseket, ügyelve arra, hogy a bőrére bőven kerüljön a szószból.
- Melegítsük elő a grill a legmagasabb fokozatra, majd mérsékeljük a hőfokot.
- Olajozzuk be a rácsokat és alacsony hőfokon kezdjük el sütni a csirkéket.
- Időnként forgassunk rajtuk egyet, hogy egyenletesen süljenek.
- 30-45 perc múlva (a csirkerések nagyságától függően) kész is a megpirult, megpuhult hús.
- Sütés közben egy nagyobb edénybe keverjük össze a citrom- és narancslét, a narancshéjat, az olívaolajat, a narancslikőrt és a barbecue szószt. Ha elkészült tegyük bele az olajbogyót is.
- A rácsról lekapkodott húsdarabokat egyenesen ebbe a citrusos keverékbe tegyük és forgassuk át jól benne.
- Ezután már tényleg csak a tálalás marad, amihez használjuk fel a citromgerezdeket és a friss petrezselymet.
Extra tippek:
- A vendégek és a saját nyugalmunk érdekében csak kimagozott olajbogyót használjunk, de az hogy egészben vagy darabolva tesszük bele a szószba, már tényleg csak ízléstől függ.
- A narancslikőrt bármilyen citrusos itallal helyettesíthetjük.
- A recepthez szükséges barbecue szószt nem muszáj házilag előállítani, bármilyen boltban kapható változat megfelel a célra.