Zöldfűszeres grillezett csirkecomb
írta: Peitli Csilla
A zöldfűszerek és a lime frissítő ízét egy kis csípősség és a csirke ellensúlyozza, tökéletes, de nem nehéz vasárnapi ebédet alkotva ezzel.
Hozzávalók:
- 12 db csirkecomb filé
- 6 db lime
- 1 db zöld chili
- 2 ek olívaolaj
- 1 marék menta levél
- 1 marék friss koriander
Elkészítés:
- Reszeljük le 2 db lime héját, majd az összes levét facsarjuk ki.
- Adjuk a lime levéhez és héjához az olívaolajat, az apróra vágott chilit és az aprított zöldfűszereket is. Igény szerint sózhatjuk a páclevet.
- Ebbe pácoljuk be a combfiléket, amiket 4 órán át pihentessünk a hűtőben.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra, és már ekkor vegyük elő a csirkét a hűtőből, hogy legyen ideje szobahőmérsékletre melegedni.
- Vegyük ki a csirkét a pácból és egyből mehetnek fel a meleg grillre. Egyszeri forgatással 10-12 perc alatt süssük teljesen át. Az sem baj, ha a szélei egy kicsit jobban megpirulnak.
- Koriander levéllel, extra lime gerezdekkel és a kedvenc mártogatósunkkal tálaljuk.