Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb filé
- 5 dl joghurt
- 2 ek citromlé
- 2 ek friss gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 1,5 kk só
- 1 kk koriander
- 1 kk kurkuma
- fél kk őrölt kömény
- 1 kk bors
- fél kk cayenne bors
- 6 ek vaj
Elkészítés:
- Egy aprítóba tegyük bele a fokhagymákat, a gyömbért, a fűszereket és egy kevés joghurttal aprítsuk össze az egészet,
- Ezt a fűszer alapot keverjük össze a többi joghurttal és a citromlével és keverjük simára. (A vajra még nincs szükség.)
- Ebbe a pácba forgassuk bele a csirkéket és hagyjuk pihenni a hűtőben egy éjszakára.
- Sütés előtt melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A csirkéket vegyük ki a pácból és tegyük rögtön a rácsra. (Ne törüljük le róla a joghurtos pácot, de ami visszamarad az edénybe, azt öntsük ki.)
- Süssük a csirkét oldalanként 13 percig.
- Az utolsó 5 percben kenjük le a csirkék mindkét oldalát az olvasztott vajjal és szórjuk meg egy kevés sóval, borssal.
- Amikor elkészült azonnal tálalhatjuk rizzsel vagy naan kenyérrel.