Sajtos pulyka burger

írta: Peitli Csilla

Gyorsan összeállítható sajtos pulyka burger, ami 10 perc alatt megsül.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 450 g darált pulykahús
  • 120 g mozzarella
  • 1 ek worchestershire szósz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 db tojás
  • 1 db újhagyma
  • ízlés szerint fekete bors
  • 4 db saláta levél
  • 4 db Hamburger zsemle
  • 4 ek majonéz
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Kockázzuk fel a mozzarellát 1 cm-es darabokra.
  3. A darált húst keverjük össze a sajt darabokkal, a Worchestershire szósszal, a mustárral, a karikákra vágott újhagymával és a tojással. Sózzuk, borsozzuk a keveréket és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze.
  4. Osszuk négy részre a keveréket és csináljunk belőlük 4 húspogácsát.
  5. Tegyük fel a grillre a húst és süssük oldalanként 4-5 percig őket.
  6. Közben a zsemléket vágjuk félbe és enyhén pirítsuk meg a vágott felüket.

Az alsó zsemlékre kenjünk 1 kanál majonézt, tegyünk rá egy szelet salátát, 1 nagy szelet paradicsomot és végül a húst. Zárjuk le a zsemle tetejével a sajtos pulykaburgert!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.