Pesztós csirkenyárs
írta: Peitli Csilla
Akár bolti pesztóval is elkészíthető, de mivel a szósz elkészítése csak pár percet vesz igénybe, érdemes sajátot készíteni, hogy tényleg olyan legyen, amilyet szeretnénk.
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 100 g spenót
- 50 g bazsalikom
- 1 db chipotle paprika
- 100 g fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- 60 ml olívaolaj
- 60 g parmezán sajt
- 3 g só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A spenótot, a bazsalikomot, a chipotlét, a fenyőmagot, a sajtot és a fokhagymát tegyük egy aprítóba, és keverjük addig, amíg egy nagyjából egységes szószt nem kapunk.
- Ekkor adjuk hozzá az olajat és keverjük simára a pesztót.
- Sózzuk, borsozzuk a pesztót. ízlés szerint mehet bele egy kicsit több is, mint a leírásban.
- A csirkét vágjuk egyforma, falatnyi kockákra.
- A csirke darabokat húzzuk nyársra, kenjük le pesztóval és tegyük fel a grillre.
- Időnkénti forgatás mellett 10 perc általában elég, hogy teljesen átsüljön a hús.
- A grillről levéve a húst, még egyszer kenjük le a pesztóval, majd még melegen tálaljuk.