Pesztós csirkenyárs

írta: Peitli Csilla

Akár bolti pesztóval is elkészíthető, de mivel a szósz elkészítése csak pár percet vesz igénybe, érdemes sajátot készíteni, hogy tényleg olyan legyen, amilyet szeretnénk.

Elkészítési idő: perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill, Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • 100 g spenót
  • 50 g bazsalikom
  • 1 db chipotle paprika
  • 100 g fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 60 g parmezán sajt
  • 3 g só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A spenótot, a bazsalikomot, a chipotlét, a fenyőmagot, a sajtot és a fokhagymát tegyük egy aprítóba, és keverjük addig, amíg egy nagyjából egységes szószt nem kapunk.
  3. Ekkor adjuk hozzá az olajat és keverjük simára a pesztót.
  4. Sózzuk, borsozzuk a pesztót. ízlés szerint mehet bele egy kicsit több is, mint a leírásban.
  5. A csirkét vágjuk egyforma, falatnyi kockákra.
  6. A csirke darabokat húzzuk nyársra, kenjük le pesztóval és tegyük fel a grillre.
  7. Időnkénti forgatás mellett 10 perc általában elég, hogy teljesen átsüljön a hús.
  8. A grillről levéve a húst, még egyszer kenjük le a pesztóval, majd még melegen tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.