Mézes mustáros csirke Kamado Joe grillen
írta: Billege Andras
A mézes mustáros csirkét szinte mindenki ismeri és van saját, jól bevált receptje is. Az enyém gyors és nagyon egyszerű, mégis ízletes és szendvicsben nagyon laktató
Hozzávalók:
- 12 db csirkecomb filé
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A mézes mustáros csirkét én leginkább szendvicsként szeretem fogyasztani, így a sütést a buci elkészítésével kezdtem. Ennek a receptjét itt találjátok
https://www.grillreceptek.hu/grillreceptek/hamburger-zsemle-kamado-joe-grillen
Amíg a Kamado Joe grillt felfűtöm 250 fokra direkt grillezéshez, a fokhyagymát apróra vágom és alaposan elkeverem a mézzel és a dijoni mustárral. A comb filéket ebben pácolom kb 30 percig. Ha letelt a pácolási idő, a csirkék mindkét oldalát kétszer sütöm 5 majd 3 percig úgy, hogy közben fordítok mindíg rajtuk egyet.
Amikor elkészült, néhány percig pihentetem és összeállítom a szendvicset.
Jelen esetben majonészt használtam hozzá, a zöldségek pedig tölgylevél saláta bébi spenót és paradicsom volt.