Jambalaya Kamado Joe grillen
írta: Csécs Attila
A Jambalaya a kreol konyha egyik ikonikus fogása, mely nem áll messze a magyar ízléstől sem, hiszen fűszeres tartalmas kiadós egytálétel
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 szál chorizo
- 10 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g Don Marco's Cajun fűszerkeverék
- 1 bögre rizs
- 2 bögre alaplé
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítés:
Amíg a grillt 180 fokra felfűtöm, a csirkemellet és a hagymát felkockázom, a szalonnát csíkokra, a kolbászt karikára vágom.
Egy dutch ovenben a cajun fűszerkeverékkel alaposan ízesített csirkemell kockákat elősütöm az olajban, majd kiveszem az edényből. Megpirítom a szalonnát, a kolbászt végül hozzá adom a hagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, a csirkét is vissza teszem az edénybe és hozzá adom a rizst. Néhány percig pirítom, majd felöntöm az alaplével.
Amíg a rizs fő, cikkekre vágom a paradicsomot és csíkokra a kaliforniai paprikát. A főzés vége előtt 5 perccel hozzá adom a paradicsomot és a paprikát. Tálalás előtt egy csokor petrezselymet durvára vágok, és az ételhez keverem.