Hozzávalók:
- 2 db bőrös csirkemell
- 10 dkg gomba
- 1 db répa
- 1 db krumpli
- 2 db kápia
- 1 db vöröshagyma
- 1 db lilahagyma
- 1 l csirkealaplé
- 1,5 dl tejszín
- fél db citrom
- 2 kk tárkony
- 2 kk só
- 2 kk bors
- 1,5 dl olaj
- 2 ek vegyes zöldfűszer
Elkészítés:
- Először is a páchoz valókat összekeverjük. A csirkemelleket pár órára benne hagyjuk, addig a zöldségeket megtisztítjuk, a gombák kivételével 1 cm vastagra szeljük.
- A húst közepesen forró parázson sütjük, először a bőrös felét, majd ha a fele megsült, megfordítjuk. Közben a zöldségeket is megkenjük a zöldfűszeres olajjal, megsütjük, falatnyi darabokra vágjuk, melegen tartjuk. A levest egy lábasban, vagy nagyobb konzervdobozban felmelegítjük, hozzáadjuk a tárkonyt. Hozzáöntjük a tejszínt, citromlével savanyítjuk ízlés szerint. Csak forróra melegítsük, nem kell forralni!
- Mikor minden alapanyag elkészült, a húst is kisebb darabokra vágjuk. Mindenkinek szedünk ízlés szerint, majd rámerjük a forró levest.
Egyéb tippek:
Bármilyen furcsa, igenis lehet levest grillezni, ,mindentől távol a hidegben, szabad tűzön vacsorát készíteni. Ilyenkor egy ilyen tartalmas, ízes leves a gyomor mellett a szívet is meg tudja melengetni.
A sütés megkönnyítéséhez használj öntöttvas rácsot, amely hamar átmelegszik.