Grillezett kofta pulykából
írta: Peitli Csilla
Nem zsíros, de ízekben rendkívül gazdag darált húsos főétel a grillezett húsok szerelmeseinek.
Hozzávalók:
- 1 kg darált pulykacomb
- 1 db vöröshagyma
- fél marék friss petrezselyem
- 2 ek friss menta
- 1 kk pirospaprika
- fél kk őrölt kömény
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 60 g zsemlemorzsa
- 1 kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Egy tálban keverjük össze a darált húst az apróra vágott hagymával, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel.
- Amikor jól eldolgoztuk a darált húst, vegyünk ki egy maréknyit a masszából és nyomkodjuk rá egy nyársra. (Ha bambusz nyársat használunk, áztassuk be őket 20 perce meleg vízbe.)
- A nyársakat tegyük fel a grillre és vegyük lejjebb a hőfokot, közepesre.
- Süssük a húsok 15-20 percig, 8 percenként megforgatva őket, hogy egyenletesen átsüljenek.
- Amikor megsültek, vegyük le őket és friss zöldségekkel, joghurtos öntettel kínáljuk.