Grillezett csirkeszárnyak fokhagymás, mustáros pácban
írta: Peitli Csilla
Tökéletes parti étel, minimális hozzávalóból.
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
- 60 ml szójaszósz
- 4 gerezd fokhagyma
- 120 ml dijoni mustár
- 2 ek olívaolaj
- fél kk gyömbér
Elkészítés:
- A csirkeszárnyakat vágjuk fel három részre és a legkisebb darabot tegyük félre (leveshez, alapléhez- erre most nem lesz szükség.)
- A gyömbért reszeljük le és keverjük össze a többi hozzávalóval.
- Ebbe a pácba forgassuk bele a szárnyakat és tegyük félre pihenni 30-40 percre.
- Közben melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Tegyük fel a szárnyakat a grillre és még kenjük le alaposan a tálban maradt páccal, majd a maradékot dobjuk ki.
- Süssük a szárnyakat 15-20 percig, egyszer forgassuk meg, és már tálalhatjuk is.
- Magában vagy hideg salátákkal a tökéletes parti étel.