Grillezett csirkemell ananásszal
írta: Peitli Csilla
A csirkéhez nagyon jól illenek a gyümölcsök, mint a barack vagy az ananász, hát még ha mindkettő a grillen készül.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 60 ml ananászlé
- 2 ek sherry
- 2 ek szójaszósz
- negyed kk őrölt gyömbér
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 200 g ananász
Elkészítés:
- Egy nagyobb edényben keverjük össze az ananászlét a sherryvel, a szójaszósszal, az őrölt gyömbérrel és a sóval, borssal.
- Ebbe a pácba tegyük bele a csirkéket (egyben vagy már szeletre vágja) és pihentessük hűtőben 1-2 óráig.
- Közben melegítsük fel a grillt közepes hőfokra.
- Az ananász vágjuk hasábokra és grillezzük pár perc alatt meg. (Egy mézzel vagy juharsziruppal lekenhetjük, hogy még jobban kihozzuk az édes ízét.)
- Amikor a csirke is eleget pácolódott, tegyük fel a húst a grillre és oldalanként 5-7 perc alatt süssük készre.
- Rizzsel és a grillezett ananásszal tálaljuk.