Hozzávalók:
- 1 db csirkemell
- fél db cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- 80 ml cilantro pesztó
- 2 db pita
- 1 ek olívaolaj
- 1 szál oregánó
- 1 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 1 csipet só
- 1 csipet bors - őrölt
Elkészítés:
- Kend le az egészben hagyott csirkemellet olajjal, majd szórd meg a finomra aprított zöld fűszernövényekkel és fokhagymával. Sózd, borsozd ízlésednek megfelelően, majd tedd be a hűtőbe állni legalább 2 órát.
- Ezalatt készítsd el a cilantro pesztót a recept szerint. (Ide kéne majd egy átlinkelés.)
- Amíg pihen a csirke, készítsd elő a grillt. Állítsd magas fokozatra, és közvetlenül sütés előtt még a rácsot is lekenheted.
- Amikor felteszed a csirkét, a hőmérsékletet vedd lejjebb, egészen közepes hőfokig és így süsd hat percig az egyik oldalon.
- Hat perc után fordítsd meg a csirkét és tedd fel a kisebb darabokra vágott cukkinit is a rácsra. Süsd őket együtt 2-3 percig, majd fordítsd meg a cukkinit, hogy a másik oldala is kellően megpuhuljon. A csirkéhez ez alatt ne nyúlj.
- 2-3 perc elég a cukkini másik oldalának is. Az idő leteltével vedd le a grillről a húst és a zöldséget is, elkészült a fogás, most már csak a tálalás maradt.
- A csirkét vágd szeletekre, majd a zöldséggel együtt mehet egy közepes nagyságú tálkába, erre jöhet a peszto. Kicsit rázd össze a hozzávalókat, és már töltheted is a pitákat.
Extra tippek:
- Ha főételként szeretnéd felszolgálni a fogást, akkor a pitát cseréld le rizsre vagy akár tésztára. Ültetéses vacsorához jobban passzoló ételt kaphatsz így.
- Amennyiben nem sikerült friss fűszernövényeket beszerezni, helyettesítsd őket 5g szárított változattal.
- A cukkinit helyettesítheted patisszonnal vagy tökkel is.
- Tálalás előtt a pitákat is feldobhatod kicsit a grillre, ha megmelegszik, megpirul, még finomabb lesz az étel.