Fokhagymás grillezett csirkemell
írta: Peitli Csilla
A kissé unalmas csirkemellet is izgalmassá tehetjük a megfelelő fűszerek keverésével!
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 60 ml balzsamecet
- 3 ek extraszűz olívaolaj
- 2 ek barna cukor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk rozmaring
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Keverjük össze egy kisebb tálban a balzsamecetet az olajjal, a cukorral, a zúzott fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Adjuk hozzá a sót és borsot is, majd dolgozzuk össze a pácot.
- Tegyünk félre belőle fél decit, a többibe pedig forgassuk bele az egészben hagyott csirkemelleket.
- Hűtőben pihentessük, akár egész éjszaka.
- A grillt a sütés előtt melegítsük elő közepes/magas hőfokra, majd tegyük fel sülni a csirkét is.
- Oldalanként 6-6 perc alatt süssük át, időnként meglocsolva a félretett páccal.