Fokhagymás grill csirkemell 20 perc alatt
írta: Peitli Csilla
Amikor nincs idő vagy kedv a hosszas főzőcskézéshez, ez a recept mindig beválik. 20 perc alatt elkészül és egy család is jól lakik belőle.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek friss rozmaring
- 2 ek citromlé
- 6 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
- Az apróra vágott rozmaringot keverjük el a citromlével, a zúzott fokhagymával és az olajjal.
- A húsokat sózzuk és borsozzuk, majd tegyük bele egy edénybe.
- Öntsük rá a húsra az olajos pác felét és hagyjuk pihenni, amíg felfűt a grill.
- Amikor már forró a grill, tegyük fel a rácsokra a csirkét sülni.
- Süssük addig, amíg szinte teljesen átsül, tehát mindkét oldalán fehérré válik a hús. Csak ekkor fordítsuk meg.
- Ha a hús eddig sült oldala szép pirosas, jól időzítettünk. Ezután már elég 1-2 perc, hogy ez az oldal is megpiruljon.
- Tálaláskor locsoljuk meg a húst a maradék páclével.