Fokhagymás grill csirkemell 20 perc alatt

írta: Peitli Csilla

Amikor nincs idő vagy kedv a hosszas főzőcskézéshez, ez a recept mindig beválik. 20 perc alatt elkészül és egy család is jól lakik belőle.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill, Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek friss rozmaring
  • 2 ek citromlé
  • 6 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
  2. Az apróra vágott rozmaringot keverjük el a citromlével, a zúzott fokhagymával és az olajjal.
  3. A húsokat sózzuk és borsozzuk, majd tegyük bele egy edénybe. 
  4. Öntsük rá a húsra az olajos pác felét és hagyjuk pihenni, amíg felfűt a grill.
  5. Amikor már forró a grill, tegyük fel a rácsokra a csirkét sülni.
  6. Süssük addig, amíg szinte teljesen átsül, tehát mindkét oldalán fehérré válik a hús. Csak ekkor fordítsuk meg.
  7. Ha a hús eddig sült oldala szép pirosas, jól időzítettünk. Ezután már elég 1-2 perc, hogy ez az oldal is megpiruljon.
  8. Tálaláskor locsoljuk meg a húst a maradék páclével.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.