Feketebabos csirkeszárnyak
írta: Vöröss Kata
A csirke a grillezés egyik legnépszerűbb alapanyaga, a szárnyak pedig különösen jól süthetők a grillen. Az eredmény szinte mindig ízletes, ropogós. Ha pedig mindehhez egzotikus fűszereket és kiegészítőket választunk, igazi ínyencséggel szolgálhatunk a családnak és a vendégeknek.
Hozzávalók:
- 2 kilogramm csirkeszárny
- 3 evőkanál kínai fermentált feketebab szósz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál fűszerezett rizsbor ecet
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
Minden hozzávalót alaposan összekeverünk és ebben a pácban a csirkeszárnyakat átforgatjuk. Legalább 30 percig pácoljuk, majd a csirkeszárnyakat a 180 C fokra felmelegített Kamado Joe legfelső grillrácsára tesszük, ahol kb. 20 percig sütjük az egyik oldalon, majd megfordítjuk és készre pirítjuk. Ha elérte a kívánt színt, húzzuk félre. Akkor tökéletes, ha a szárnyak belső hőmérséklete eléri a 85 C fokot, amit hús-hőmérővel ellenőrizhetünk.