Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 150 g joghurt
- 30 g friss gyömbér
- 1 db chili
- 1 tk szárított narancshéj
- 1 tk zöld bors
- 1 tk só
- 200 g bivaly mozarella
- 4 db paradicsom
- 8 levél medvehagyma
- 0,5 dl Szőlőmag olaj
- 10-15 szem kapribogyó
Elkészítés:
- A csirkemell filét szeletekre vágom és csak óvatosan csapok rá egyet-kettőt egy sodrófával.
- A joghurtban elkeverem a sót, a lereszelt gyömbért, az apróra vágott chillit, a szárított narancshéjat és a durvára tört zöld borsot.
- Ebbe beleforgatom a hússzeleteket, és legalább 2 órára hűtőbe teszem, de a legjobb, ha egy éjszakát lubickolnak a fűszeres joghurtban.
- Csirkemell sütéséhez nem fűtöm túl a grillt, ahogy szoktam mondani: a csirkemell szeleteknek egy erősebb napfény is elég! De azért tegyük inkább a grill rácsra, amit előtte átkentünk a szalonnabőrrel. Kb. 3-3 perc alatt mindkét oldalát megsütjük, tálalásig lefedett edényben tartjuk.
- A salátához felkarikázzuk a mozarellát, a paradicsomot és ha úgy tartjuk szebbnek, akkor felcsíkozzuk a medvehagyma leveleket (én a tál aljára raktam egészben). Váltakozva feltesszük a tálra a karikákat és vékonyan meglocsoljuk a szőlőmag olajjal. A kapribogyót külön halomba rakjuk.