Édes savanyú csirke Broil King Imperial gázgrillen

írta: Billege Andras

 

Egy ázsiai ihletésű fogás, amely mindenki kedvence lehet, mert finom, gyorsan és könnyen elkészíthető. Az édes ananász, a pikáns rizsecet és a fűszeres csirke harmóniában jelenik meg a tányéron

 

 

 


Elkészítési idő: 35-40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 g friss gyömbér reszelve
  • 1+1 dl szójaszósz
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 doboz konzerv ananász
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 50 ml rizsecet
  • 50 g barnacukor

Elkészítés:

 

A csirkemellet csíkokra vágom, gyömbérrel, fokhagymával és szójaszósszal összekeverem és félre teszem 15 percre. Amíg a hús pácolódik, begyújtom a grillt és 200 fokra felmelegítem egy tepsivel együtt, amibe olajat öntök. Amikor felmelegedett, a csirke csíkokat beleöntöm és 5-8 percig pirítom, majd hozzá adom a szeletelt sárgarépát és a nagy darabokra vágott hagymát, majd 10 percig pirítom. Ezután hozzá adom a nagy kockákra vágott paprikát és az ananászt és együtt pirítom 5-6 percig. Közben az ananász levét elkeverem a maradék szójaszósszal, az ecettel, a barna cukorral és sűrített paradicsommal, majd hozzá adom a kukorica keményítőt és simára keverem.

Ráöntöm a húsra és addig sütöm, amíg a szósz besűrűsödik. Rizzsel vagy tésztával tálalom és újhagyma zölddel megszórom.

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.