Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé
- 350 gramm magtalan szőlő
- 1 fej római saláta
- 220 gramm majonéz
- 1 cm friss gyömbér reszelve
- 1 evőkanál curry por
- 5 ml méz
- 1 db lime leve
- 55 gramm pirított mandula
- 3 db szezonális gyümölcs
Elkészítés:
- Grillezd meg a csirkemelleket közepes hőfokon. Hat percet szánj oldalanként, majd tedd félre kihűlni.
- Mikor kihűlt vágd fel falatnyi darabokra a melleket.
- Az öntethez keverd össze a majonézt a gyömbérrel, a curry porral, a mézzel és a lime levével.
- Öntsd rá a szószt a csirkére és helyezd a húst a megtisztított, összetépkedett római salátával kirakott tálra.
- Dobd mellé a gyümölcsöket, a szőlőt, majd szórd meg végül a salátát a pirított mandulával.
Extra tippek:
- Szezonális gyümölcsként bármit használhatsz, a csirke szinte mindenhez passzol. Használhatsz epret vagy áfonyát, de akár sárgabarackot is.
- Ha a lime beszerezése nehézségekbe ütközne, használhatsz citromot is helyette, de a gyömbér-curry párosításhoz azért a lime az igazi.