Csirkemell batyu töltött gyökérkenyérrel

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 7 dkg vaj
  • 10 dkg Kék penészes sajt
  • 2 dl tej
  • 1 db bagett
  • 1 db kápia
  • fél fej zöld saláta
  • 1 ek modenai ecet
  • 2 tk só
  • 8 levél medvehagyma

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a besamelmártást, miután kihűlt, hozzáadjuk a kék penészes sajtot, a medvehagymát és villával jól összetörjük, sózzuk, majd elkeverjük. Fontos, hogy jó kemény masszát készítsünk.
  2. A csirkemell filét felszeleteljük, kiklopfoljuk (vigyázzunk, ne lukadjon át) besózzuk, megtöltjük a jól elkevert és összetört masszával, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük. Megkenjük olívaolajjal, és parázson mindkét oldalát megsütjük.
  3. Fontos, hogy parázson jól süssük át mindkét oldalát, közben többször bekenjük olívaolajjal és megforgatjuk.
  4. A kápia paprikát feldaraboljuk, megkenjük olívaolajjal és szintén megsütjük a faszenes parázson.
  5. A maradék mártást (masszát) a következőképpen használjuk fel:
  6. Egy bagettet kettévágunk, a közepét kiszedjük és megtöltjük a masszával. Összetűzzük és a gázgrillben megsütjük. (oldalanként kb. 5-5 perc)
  7. Friss zöldsalátával tálaljuk, amit modenai ecettel öntözünk meg.

Extra tippek:

  • Amennyiben nem áll rendelkezésre medvehagyma, összedarabolt snidlinggel is hasonló ízvilág érhető el.
  • Bagett helyett használhatsz ciabattát, stanglit vagy gyökérkenyeret is.

A mártást készítsd el a Broil King Gem Super gázgrill oldalégőjén, míg a hús sül a rácson.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.