Csirkás paella parázson sütve

írta: Broil King Magyarország

Nagy tál faszénen sütött paella, amiből közösen ehet a társaság. Kerti partikhoz ideális fogás.


Elkészítési idő: perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 6 db csontos csirkemell
  • 3 db paradicsom
  • 600 g arborio rizs
  • 1 db zöld paprika
  • 2 db piros paprika
  • 2 marék zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1,4 l csrike alaplé
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 kk sárány
  • 1 kk só
  • ízlés szerint olívaolaj
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 230°C-ra.
  2. Egy tálban keverjük össze a rizst, a sáfrányt, a rozmaringot, a sót és a pirospaprikát.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a felvágott paprikákat, a kettétört babokat és az aprított fokhagymát.
  4. Egy harmadik tálban pedig készítsük el a paradicsomot. Vágjuk őket félbe, nyomjuk ki a levét és szabaduljunk meg a magoktól és héjtól, hogy csak a lé és a paradicsom húsa maradjon vissza.
  5. A csirkéket kenjük le olajjal és borsozzuk meg.
  6. Kezdjük el felmelegíteni a csirke alaplét.
  7. A paella sütőt melegítsük elő, majd öntsünk bele egy kevés olajat a csirkék lepirításához.
  8. Amikor az olaj már forró, dobjuk rá a csirkéket és pirítsuk meg őket mindkét oldalukon 15 perc alatt.
  9. A csirkéket húzzuk az edény szélére és középre (egy kis olajjal) mehetnek a zöldségek pirulni.
  10. 5 perc után adjuk hozzá a paradicsomot, amit keverjünk össze a többi zöldséggel. Süssük további 5 percig.
  11. Ezután vegyük le az egészet a grillről, adjuk hozzá a rizst és az alaplé felét (vagy annyit belőle), hogy ellepje a rizst és a zöldségek többségét.
  12. A csirkéket tegyük a rizses zöldség tetejére és tegyük vissza a grillre 10 percre. Kevergetni most már nem kell!!
  13. Ha száraznak tűnik egy-egy helyen az étel, oda öntsünk még egy keveset a forró alapléből.
  14. Amikor lejárt a 10 perc, öntsük még fel alaplével és süssük újabb 10 percig, figyelve, hogy megint ne száradjon ki helyenként az étel.
  15. Ezután le is vehetjük az ételt, de hagyjuk még tető alatt párolódni 10 percig. 
  16. A paella sütőben tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.