Csípős csirkeburger
írta: Peitli Csilla
Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez a csirkeburger neked való. Káposztasalátával még finomabb!
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 100 ml csípős szósz
- 60 g vaj
- 3 ek ketchup
- 120 ml farm salátaöntet
- 4 db hamburger zsemle
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a csípős szószt a vajjal, ketchuppel és melegítsük fel annyira, hogy a vaj is elolvadjon.
- A pácból vegyünk ki 60 ml-t, ezt tegyük félre.
- A maradék pácba forgassuk bele a csirkemelleket és pihentessük 20 percig.
- Amikor lejárt a pácolási idő, a csirke mehet is fel a grillre, ahol zárt tető alatt süssük oldalanként 5-7 percig. (A csirke után visszamaradt szószt dobjuk ki, ezt már nem használjuk fel.)
- Amikor megsült a csirke, vegyük le a grillről és tegyük fel a félbevágott zsemléket is megpirítani.
- A zsemléket kenjük le a farm öntettel, majd jöhet rá a hús. Salátával, sajttal, pirított baconnel is gazdagíthatjuk.