Citrusos grillezett csirkemell
írta: Bácsalmási Katalin
Ezt az egyszerűen elkészíthető, de mégis különleges ételt mindenki szeretni fogja. Gyorsan készen van és nincs olyan köret, ami ne illene hozzá.
Hozzávalók:
- 6 db csirkemell filé
- 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 evőkanál citromlé (frissen préselt)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 ág friss rozmaring (aprítva)
Elkészítés:
1. Tegye egy zárható hűtőzacskóba a csirkemelleket vagy tegyen rá egy réteg celofánt. Egy húsklopfoló vagy sodrófa segítségével óvatosan klopfolja ki a csirkemellet, hogy nagyjából 6-7 mm vastagságú legyen.
2. Keverje össze a fokhagymát, a rozmaringot, a sót és a borsot.
3. Óvatosan dörzsölje be a keverékkel a csirkemellek mindkét oldalát, majd keverje össze egy tálban a friss citromlével és az olajjal.
4. Tegye a hűtőbe pácolódni minimum fél, maximum 4 óra hosszan.
5. Melegítse elő a Kamado Joe grillt 280 °C-ra és enyhén olajozza be a grill rácsokat.
6. Helyezze a csirkemelleket a grill rácsokra.
7. Grillezze a csirkét 1,5 percig zavartalanul, majd forgassa meg, és helyezze a grillfelület egy új pontjára, hogy jobban átforrósodjon. Grillezze még 1 percig.
8. Fordítsa meg a húsokat, és folytassa a grillezést, amíg a csirkemell át nem sül, és el nem éri a 71 °C belső hőmérsékletet.
9. Vegye le a csirkét a grillről, helyezze egymásra egy vágódeszkán és hagyja pihenni amíg a belső hőmérséklet fel nem kúszik 73 °C-ig (kb. 7 perc).
10. Vágja fel három darabra a csirkemelleket átlósan és tálalja azonnal. Jó étvágyat!