Citrusos grillezett csirkemell

írta: Bácsalmási Katalin

Ezt az egyszerűen elkészíthető, de mégis különleges ételt mindenki szeretni fogja. Gyorsan készen van és nincs olyan köret, ami ne illene hozzá.


Elkészítési idő: 30-60 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 6 db csirkemell filé
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 evőkanál citromlé (frissen préselt)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 ág friss rozmaring (aprítva)

Elkészítés:

1. Tegye egy zárható hűtőzacskóba a csirkemelleket vagy tegyen rá egy réteg celofánt. Egy húsklopfoló vagy sodrófa segítségével óvatosan klopfolja ki a csirkemellet, hogy nagyjából 6-7 mm vastagságú legyen.

2. Keverje össze a fokhagymát, a rozmaringot, a sót és a borsot.

3. Óvatosan dörzsölje be a keverékkel a csirkemellek mindkét oldalát, majd keverje össze egy tálban a friss citromlével és az olajjal.

4. Tegye a hűtőbe pácolódni minimum fél, maximum 4 óra hosszan.

5. Melegítse elő a Kamado Joe grillt 280 °C-ra és enyhén olajozza be a grill rácsokat.

6. Helyezze a csirkemelleket a grill rácsokra.

7. Grillezze a csirkét 1,5 percig zavartalanul, majd forgassa meg, és helyezze a grillfelület egy új pontjára, hogy jobban átforrósodjon. Grillezze még 1 percig.

8. Fordítsa meg a húsokat, és folytassa a grillezést, amíg a csirkemell át nem sül, és el nem éri a 71 °C belső hőmérsékletet.

9. Vegye le a csirkét a grillről, helyezze egymásra egy vágódeszkán és hagyja pihenni amíg a belső hőmérséklet fel nem kúszik 73 °C-ig (kb. 7 perc).

10. Vágja fel három darabra a csirkemelleket átlósan és tálalja azonnal. Jó étvágyat!  

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.