Ázsiai pirított csirke Kamado Joe kerámia grillben

írta: Billege Andras

 

Február elseje a kínai újév kezdete idén, ennek a dátumnak tisztelegve készítettem egy ázsiai ihletésű ételt, ami tökéletesen passzol a grillezéshez és ebben a hidegben is gyorsan elkészül, hiszen a grillen kifejezetten magas hőfokot is el tudunk érni, ami kedvező az ázsiai ételek a gyors pirításához.

 

 

 


Elkészítési idő: 15+30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkecomb filé
  • 1+0,5 dl szójaszósz
  • 1 dl hoisin szósz
  • 0,5 dl halszósz
  • 1 teáskanál friss gyömbér reszelve
  • 1 teáskanál zúzott fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 db gomba
  • 0,5 db piros kaliforniai paprika
  • 0,5 db kínai kel
  • 0,5 doboz bambuszrügy
  • 0,5 doboz mungóbab csíra
  • 0,5 dl édes chiliszósz
  • 1 evőkanál kukorica keményítő
  • 1 evőkanál sós földimogyoró
  • 1 db friss chili
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db Lime

Elkészítés:

 

Kezdésnek elkészítek egy gyors pácot szójaszószból, hoisin szószból, halszószból, fokhagymából és gyömbérből, majd beleteszem a vékony csíkokra vágott csirkecombot és 30 percig pácolom. Közben a grillt begyújtom és felfűtöm egy öntöttvas wokkal 300 fokra. Közben előkészítem a zöldségeket is. A sárgarépát vékony karikára, a vöröshagymát negyedekbe, a gombát cikkekre vágom. A kaliforniai paprikát és a kínai kelt pedig vékony csíkokra.

A forró wokba olajat öntök és 3-4 percig pirítom a sárgarépát és a hagymát, majd hozzá adom a csirkecombokat a páclével együtt és további 5 percig pirítom. Ezután kerül hozzá a gomba és 2-3 perc elteltével a kaliforniai paprika és a kínai kel. Amikor a paprikát hozzá adom, édes chiliszósszal és egy kevés szójaszósszal még ízesítem, szintén hozzáadom a bambuszrügyet és a mungóbab csírát és elkeverem hideg vízzel kikevert kukoricakeményítővel. Már csak annyi ideig hagyom a kamadoban, amíg a szósz besűrűsödik.

Üvegtésztával, vékony karikára vágott chilivel és újhagymával tálalom. Ízlés szerint friss chili karikákkal és frissen facsart lime levével még pikánsabbá tehető.

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.