Ananászos, teriyaki csirkenyárs

írta: Peitli Csilla

Az ananásztól friss és gyümölcsös, míg a teriyaki csirkétől tartalmas és izgalmas lesz ez a nyárs. Sült zöldségek vagy főtt rizs mellé ideális főétel.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • fél db ananász
  • 3 db újhagyma
  • fél kk só
  • fél kk bors
  • 1 dl teriyaki szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A csirkét, az ananászt és a hagymát is vágjuk fel hasonló méretű falatokra.
  3. Húzzuk nyársra ezt a három alapanyagot felváltva.
  4. Sózzuk és borsozzuk a nyársakat.
  5. Tegyük fel a nyársakat a grillre és oldalanként 5 percig süssük, hogy a csirke
  6. megpuhuljon.
  7. Ezután a nyársakat kenjük le a teriyaki szósszal mindkét oldalon és tegyük még vissza a grillre, hogy megpiruljon a szósz a húson. 1-2 perc elegendő ehhez.
  8. Tálalás előtt pirított szezámmaggal megszórhatjuk a nyársakat, ha szeretnénk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.