ananászos csirke curry Broil King Keg grillen

írta: Billege Andras

 

A hideg téli napokon nem csak a forró grill, hanem egy illatozó egzotikus curry is fel tud melegíteni minket. Ha köretként egy kuszkuszt adunk mellé, akkor kifejezetten könnyű fogást varázsolhatunk az asztalra.

 

 

 


Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 50 g curry por
  • 1 doboz ananász
  • 2 dl kuszkusz
  • 4 dl marhahús alaplé
  • 1 csokor Retek
  • 0,25 csomag halványító zeller
  • 1 db póréhagyma
  • 1 teáskanál Római kömény
  • 1 kávéskanál Őrölt fehér bors

Elkészítés:

 

A csirkemellet csíkokra, a hagymát pedig félfőre vágom, összekeverem az olajjal és a curry fűszerkeverékkel majd hagyom 1 órát állni letakarva szobahőmérsékleten. A konzerv ananászt lecsepegtetem és félre teszem. mert csak a sütés végén lesz rá szükségem.

Amíg a grill melegszik elkészítem a köretet hozzá. Az angolzellert és a póréhagymát összekeverem a kuszkusszal az olajjal. Őrölt rómaiköménnyel, fehérborssal fűszerezem, majd felöntöm a forrásban lévő alaplével, majd lefedem és 15 percig állni hagyom. Ezután keverem hozzá a karikára vágott retket és az apróra vágott petrezselymet valamint a zeller levelét.

Amikor a grill elérte a megfelelő hőfokot a paella serpenyőbe öntöm a csirkét és pirítani kezdem. Amikor majdnem teljesen kész, hozzá keverem az ananászt és még 5 percig együtt pirítom.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.