ananászos csirke curry Broil King Keg grillen
írta: Billege Andras
A hideg téli napokon nem csak a forró grill, hanem egy illatozó egzotikus curry is fel tud melegíteni minket. Ha köretként egy kuszkuszt adunk mellé, akkor kifejezetten könnyű fogást varázsolhatunk az asztalra.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 50 g curry por
- 1 doboz ananász
- 2 dl kuszkusz
- 4 dl marhahús alaplé
- 1 csokor Retek
- 0,25 csomag halványító zeller
- 1 db póréhagyma
- 1 teáskanál Római kömény
- 1 kávéskanál Őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra, a hagymát pedig félfőre vágom, összekeverem az olajjal és a curry fűszerkeverékkel majd hagyom 1 órát állni letakarva szobahőmérsékleten. A konzerv ananászt lecsepegtetem és félre teszem. mert csak a sütés végén lesz rá szükségem.
Amíg a grill melegszik elkészítem a köretet hozzá. Az angolzellert és a póréhagymát összekeverem a kuszkusszal az olajjal. Őrölt rómaiköménnyel, fehérborssal fűszerezem, majd felöntöm a forrásban lévő alaplével, majd lefedem és 15 percig állni hagyom. Ezután keverem hozzá a karikára vágott retket és az apróra vágott petrezselymet valamint a zeller levelét.
Amikor a grill elérte a megfelelő hőfokot a paella serpenyőbe öntöm a csirkét és pirítani kezdem. Amikor majdnem teljesen kész, hozzá keverem az ananászt és még 5 percig együtt pirítom.