Szardellás pizza

írta: OFYR Magyarország

A fatüzelésű OFYR grillen is készíthetsz pizzát percek alatt egy kiegészítőnek köszönhetően.


Elkészítési idő: pihentetés + 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 7 g instant élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 275-300 ml langyos víz
  • 1 db hagyma
  • 1 db cukkini
  • 3 db gomba
  • ízlés szerint sajt
  • ízlés szerint szardella
  • ízlés szerint paradicsom püré

Elkészítés:

  1. Tegyük egy nagyobb tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót és keverjük el.
  2. A liszt közepébe készítsünk egy mélyedést.
  3. Ebbe szórjuk bele a cukrot, az élesztőt, az olívaolajat és végül a vizet.
  4. Gyúrjunk rugalmas tésztát a hozzávalókból és letakarva pihentessük másfél órát.
  5. Közben gyújtjuk be a grillt, majd tegyük fel a pizza kiegészítőt.
  6. Amikor megkelt a tészta, nyújtjuk ki, kenjük le paradicsom pürével és tegyük fel rá a feltéteket.
  7. Vágjuk a zöldségeket vékonyra, rendezzük el szépen és végül szórjuk meg a reszelt sajttal.
  8. 350 °C-on süssük 3-4 perc alatt süssük ki, majd a grillről levett pizzára tegyünk pár darab szardellát.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.