Szalonnás, kolbászos tepsis burgonya “anyukám módra”

írta: Simicz Heni

A hagyományos tepsis burgonya egy egyszerűen elkészíthető, ízletes étel, amely a ropogósra sült szalonna, a karamellizált hagyma és sült káposzta ízével varázsolja el a családot. A puha burgonya és a gazdag ízek tökéletes harmóniában vannak, így ez az étel minden családi ebéd vagy vacsora fénypontja lehet. Próbáld ki, és garantáltan mindenki repetát kér majd!


Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg Burgonya
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg Füstölt kolbász
  • 5 dkg sertészsír
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fokhagyma por

Elkészítés:

Recept 4 főre:

1. Melegítsd elő a kamadót 180 fokra. Deflektort használj ehhez a recepthez.

2. Hámozd meg a burgonyát, majd szeleteld vastag karikákra.

3. A vöröshagymát és fokhagymát pucold meg majd a hagymát vágd vastag szeletekre, a fokhagymából pedig felezz meg 6 gerezdet, hogy kiadja majd az ízét.

4. A szalonnát és a kolbászt vágd arányos nagyobb darabokra 4 fő részére.

5. Egy tepsit, jénait vagy öntöttvas serpenyőt kenj ki zsírral, rétegezd bele a burgonya szeleteket.

6. Szórd meg só-bors-fokhagyma (spg) keverékkel.

7. Tedd rá a hagyma karikákat és a fokhagyma gerezdeket.

8. Most következik a rétegezésben a savanyított apró káposzta.

9. Majd a szalonna és a kolbász, melynek zsírja szépen, ahogy sül lefelé csorog majd és ízletessé teszi a burgonyát és a hagymát is.

10. Süsd 180 fokon amíg aranybarna és ínycsiklandó illatú nem lesz a szalonna, sült és szaftos a kolbász, puha a hagyma és a burgonya, ami körülbelül 90 perc lesz.

Kínáljuk savanyúsággal, csípős szósszal.

Jó étvágyat kívánok!

 

 



Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.