Sürőtök és édesburgonya nyárs
írta: Peitli Csilla
Az ősz kincsei remekül mutatnak a grillen, különösen az édeskés sütőtök és édesburgonya párosa.
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- 4 db édesburgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 80 ml olaj
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A sütőtököt és az édesburgonyákat hámozzuk meg és vágjuk fel őket falatnyi darabokra.
- A fokhagymát aprítsuk fel és keverjük össze az olajjal.
- A zöldségeket forgassuk meg a fokhagymás olajban, majd sózzuk, borsozzuk őket.
- Húzzuk felváltva nyársra a zöldségeket (vagy tegyük őket egy zöldségkosárba).
- Tegyük fel a zölségeket a grillre és pirítsuk az egyik oldalukon 8-10 percig őket.
- Fordítsuk meg a nyársakat és süssük újjabb 5 percig a zöldségeket.
- Ezt addig ismételjük, amíg minden oldalukon megpirulnak és a belsejük puha lesz.
- A grillről levéve azonnal tálalhatóak.