Sültpaprikás humusz
írta: Peitli Csilla
Reggelihez ízletes és egészséges mártogatós, ami a vegán étkezési feltételeknek is maximálisan megfelel. Kenyérrel, pirítóssal vagy zöldséggel egyaránt laktató.
Hozzávalók:
- 1 db csicseriborsó konzerv
- 60 g tahini
- 60 ml citromlé
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A kaliforniai paprikát (a pirostól lesz a legszebb színe a mártogatósnak) tegyük fel a közepes/magas hőfokra melegített grillre sülni. Időnkénti fogatással süssük puhára a paprikát. Akkor lesz jó, amikor minden oldala egy kicsit megfeketedik.
- Tegyük félre alufólia alá hűlni, majd egy elektromos mixerben pürésítsük össze a konzervből kivett és lecsöpögtetett csicseriborsót, a tahinit, a citromlét és a fokhagymát.
- Adjuk hozzá a kihűlt és csumájától, fekete kérgétől megfosztott paprikát, és újra pürésítsünk rajta.
- Ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük. Tálalható is,