Sült citromos aioli

írta: Peitli Csilla

Klasszikus mártogatós recept egy kis izgalmas fűszerezési csavarral.


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db citrom
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 kk mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 120 ml olaj
  • 120 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Reszeljük le a citromok héját, majd vágjuk őket félbe.
  3. A citromokat tegyük fel a grillre a vágott felükkel lefelé és 4-6 perc alatt pirítsuk meg őket egy kicsit.
  4. Nyomjuk ki a citromok levét egy tálba és adjuk hozzá a reszelt héjat, a tojássárgákat, a mustárt és a reszelt fokhagymát.
  5. Keverjük el alaposan az egészet, lassan, folytonos keverés mellé, adjuk hozzá az olajokat, amíg teljesen össze nem áll a mártogatós.
  6. Ízlés szerint sózzuk és azonnal kínálhatjuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.