Sült citromos aioli
írta: Peitli Csilla
Klasszikus mártogatós recept egy kis izgalmas fűszerezési csavarral.
Hozzávalók:
- 2 db citrom
- 2 db tojás sárgája
- 1 kk mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 120 ml olaj
- 120 ml olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Reszeljük le a citromok héját, majd vágjuk őket félbe.
- A citromokat tegyük fel a grillre a vágott felükkel lefelé és 4-6 perc alatt pirítsuk meg őket egy kicsit.
- Nyomjuk ki a citromok levét egy tálba és adjuk hozzá a reszelt héjat, a tojássárgákat, a mustárt és a reszelt fokhagymát.
- Keverjük el alaposan az egészet, lassan, folytonos keverés mellé, adjuk hozzá az olajokat, amíg teljesen össze nem áll a mártogatós.
- Ízlés szerint sózzuk és azonnal kínálhatjuk.