Steakes egytálétel tésztával

írta: Kamado Joe Magyarország

Ha szereted a steaket, de valami különlegesebbre vágynál, akkor próbáld ki ezt a receptet. Ez a pirított steak egytálétel tésztával gombával és fokhagymával készül, és kellemesen füstös, tartalmas és markáns ízeivel belopja majd magát a szívedbe!


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 250 g steak (rib eye, New York steak)
  • 1 darab pekándió fa
  • 2 ek olívaolaj
  • 6 ek vaj
  • 2 ek bbq fűszerkeverék
  • 1 marék gomba
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g tészta
  • 2 kk só
  • 1 db bagett

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 200-250 fokra.
  2. Amikor a faszén már elérte a megfelelő hőmérsékletet, tegyük fel a pekándió darabot a legforróbb részre és hagyjuk, hogy elkezdjen szépen füstölni.
  3. Ekkor tegyük fel az öntöttvas edényt is, hogy felforrósodhasson.
  4. Közben főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben.
  5. Az olívaolajat öntsük a serpenyőbe és adjunk hozzá 1 evőkanálnyi vajat is. 
  6. A csíkokra vágott steakeket fűszerezzük a BBQ fűszerkeverékkel.
  7. Egy darabot dobjunk a serpenyőbe és nézzük meg, hogy valóban elég meleg-e, hogy megpiruljon és ne főjön a hús.
  8. Ha elég meleg az edény, akkor tegyük fel az összes húst, szellősen, majd zárjuk le a grill tetejét, hogy a füst is szépen átjárja a darabokat.
  9. 1 perc sülés után fordítsuk meg a húsokat és csináljunk egy kis helyet a felvágott gombáknak is.
  10. Süssük őket újabb 1 percig zárt tető alatt, majd jöhet bele a felkarikázott újhagyma és az aprított fokhagyma.
  11. Kicsit forgassuk át az egészet és hagyjuk megpirulni anélkül, hogy túlsütnénk a húst.
  12. Amikor már szépen megpirultak az alapanyagok, adjunk hozzájuk újabb 3 evőkanálnyi vajat és a tésztát.
  13. Forgassuk át megint az egészet, hogy a tészta felmelegedhessen. 
  14. Végül sózzuk az egészet.
  15. A bagettet törjük darabokra, kenjük le őket a maradék vajjal (vagy esetleg fokhagymás vajjal) és pirítsuk meg ezeket is a grillen.
  16. A tésztás steakhez adjuk hozzá a bagett darabokat is és tálalhatjuk az egészet az öntöttvas serpenyőben!

+ 1 tipp: Ha még nincs öntöttvas serpenyőd, akkor mindenképpen érdemes beszerezned egyet. Kiváló, örök darabok, amelyekben szuperül lehet pirítani húst és az egytálételeket akár tálalhatod is bennük. Látványos kiegészítői lesznek az asztalnak!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.