Steakes egytálétel tésztával
írta: Kamado Joe Magyarország
Ha szereted a steaket, de valami különlegesebbre vágynál, akkor próbáld ki ezt a receptet. Ez a pirított steak egytálétel tésztával gombával és fokhagymával készül, és kellemesen füstös, tartalmas és markáns ízeivel belopja majd magát a szívedbe!
Hozzávalók:
- 250 g steak (rib eye, New York steak)
- 1 darab pekándió fa
- 2 ek olívaolaj
- 6 ek vaj
- 2 ek bbq fűszerkeverék
- 1 marék gomba
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g tészta
- 2 kk só
- 1 db bagett
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 200-250 fokra.
- Amikor a faszén már elérte a megfelelő hőmérsékletet, tegyük fel a pekándió darabot a legforróbb részre és hagyjuk, hogy elkezdjen szépen füstölni.
- Ekkor tegyük fel az öntöttvas edényt is, hogy felforrósodhasson.
- Közben főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben.
- Az olívaolajat öntsük a serpenyőbe és adjunk hozzá 1 evőkanálnyi vajat is.
- A csíkokra vágott steakeket fűszerezzük a BBQ fűszerkeverékkel.
- Egy darabot dobjunk a serpenyőbe és nézzük meg, hogy valóban elég meleg-e, hogy megpiruljon és ne főjön a hús.
- Ha elég meleg az edény, akkor tegyük fel az összes húst, szellősen, majd zárjuk le a grill tetejét, hogy a füst is szépen átjárja a darabokat.
- 1 perc sülés után fordítsuk meg a húsokat és csináljunk egy kis helyet a felvágott gombáknak is.
- Süssük őket újabb 1 percig zárt tető alatt, majd jöhet bele a felkarikázott újhagyma és az aprított fokhagyma.
- Kicsit forgassuk át az egészet és hagyjuk megpirulni anélkül, hogy túlsütnénk a húst.
- Amikor már szépen megpirultak az alapanyagok, adjunk hozzájuk újabb 3 evőkanálnyi vajat és a tésztát.
- Forgassuk át megint az egészet, hogy a tészta felmelegedhessen.
- Végül sózzuk az egészet.
- A bagettet törjük darabokra, kenjük le őket a maradék vajjal (vagy esetleg fokhagymás vajjal) és pirítsuk meg ezeket is a grillen.
- A tésztás steakhez adjuk hozzá a bagett darabokat is és tálalhatjuk az egészet az öntöttvas serpenyőben!
+ 1 tipp: Ha még nincs öntöttvas serpenyőd, akkor mindenképpen érdemes beszerezned egyet. Kiváló, örök darabok, amelyekben szuperül lehet pirítani húst és az egytálételeket akár tálalhatod is bennük. Látványos kiegészítői lesznek az asztalnak!